Eternit

Eternit er en meget udbredt tagtype i Danmark. Det er en let tagbeklædning med høj styrke og modstandsdygtighed overfor de danske vejrforhold. Et eternittag har en levetid på op til 35 år.

Eternit, hvis tekniske betegnelse er fibercement, fås både som flade plader, men er nok mest kendt som bølgeeternit. Det er den type, vi oftest ser på parcelhuse, villaer og større bygninger. Med bølgeeternitten kan man opnå et udseende, der minder meget om et klassisk tegltag, men til en lavere pris.

Skifereternit er kvadratiske eller rektangulære plader med en helt glat overside, som giver et meget let og elegant udseende. Et skifereternit tag kræver, modsat et tag i bølgeeternit, at huset er konstrueret med et undertag for at kunne modstå de danske vejrforhold 100%.

Overvejer du et eternittag skal du være opmærksom på en række punkter:

 

  • Hvad er den rigtige eternittype for dit hus og hvilket udtryk går du efter?
  • Kræver dit valg af eternittag et undertag?
  • Er der ovenlysvinduer, kviste el.lign., der skal tages højde for?
  • Skal tagrender el.lign. indgå i tilbuddet, og hvilket materiale skal de være lavet af?

 

Thorsen Tagservice har mange års erfaring i alle slags tagbeklædninger og kan hjælpe og rådgive dig gennem alle disse overvejelser samt opstille eventuelle alternativer til sammenligning, så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning til netop dit hus.

 

Et ældre eternittag, der i tidens løb er blevet slidt af vejr og vind eller blevet dækket af mos og alger – men som derudover er i fin stand – kan renses eller males, så det står flot igen. Også her kan Thorsen Tagservice rådgive og udføre opgaven for dig. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.